2016–ųjų metų geriausių rankininkų rinkimai: vyksta balsavimas

federacijaBaigiantis šiems 2016 metams atėjo laikas išrinkti geriausius šalies metų rankininkus. „Hummel“ ir Lietuvos rankinio federacijos organizuojamuose rinkimuose atrinkta po 6 vyrus ir moteris, kurie šį sezoną demonstravo pačius geriausius rezultatus. Nugalėtojus išrinkti padės ekspertų sudarytos komisijos bei Jūsų, rankinio gerbėjai, atiduoti balsai. Tiek ekspertų, tiek internetinis balsavimas sudarys po 50 procentų galutinio rezultato. Rinkimų nugalėtojams atiteks 300 eurų „Hummel“ įsteigti piniginiai čekiai. O 10 laimingųjų, kurie atiduos savo balsus šiuose rinkimuose, laimės Lietuvos rankinio rinktinės marškinėlius!

Pristatome pretendentus tapti „Hummel“ 2016-ujų metų geriausiu šalies rankininku:

Aidenas Malašinskas

_b9f8580Pakiliai šį sezoną rungtyniaujantis Aidenas Malašinskas yra vienas iš „Čempionų lygoje” rungtyniaujančios Zaporožės „Motor“ ekipos lyderių. Antrus metus pajėgiausiame Ukrainos klube žaidžiantis lietuvis šį sezoną „Čempionų lygoje” jau spėjo pasižymėti 30 kartų, o jo ekipa tvirtu žingsniu artėja patekimo į kitą varžybų etapą link. Lietuvos rinktinėje šiais metais Aidenas Malašinskas sužaidė penkerias rungtynes, per kurias pelnė 22 įvarčius, o rezultatyviausias jis buvo būtent itin svarbiose rungtynėse su Norvegijos rinktine, kuomet jiems atseikėjo net 7 įvarčius.


Povilas Babarskas

29230274001_8f0d9a1959_bDar vienas lietuvis, kuris rungtyniauja pačioje stipriausioje žemyno lygoje ir gina Slovėnijos „Pivovarna lasko“ klubo garbę. Povilas Slovėnijoje klube žaidžia antrą sezoną ir padeda savo ekipai kautis dėl patekimo į kitą etapą. Kol kas šiame sezone Povilas Babarskas pelnė 8 įvarčius stipriausioje Europos lygoje, o jo klubas B grupėje užima 6 vietą. Lietuvos rinktinės garbę Povilas Babarskas šiais metais gynė du kartus ir iš viso pelnė 6 įvarčius.


Jonas Truchanovičius

39879Dar prieš pora sezonų Klaipėdos „Dragūno“ garbę gynęs Jonas Truchanovičius šiais metais dėjo milžinišką žingsnį savo karjeroje ir apsivilko vienos pajėgiausių Prancūzijos ekipų „Montpellier“ marškinėlius. Naujoji Jono Truchanovičiaus ekipa itin sėkmingai kovoja „Čempionų lygoje” ir jau yra užsitikrinusi patekimą į kitą varžybų etapą, o pats Lietuvos rankininkas yra pelnęs 22 įvarčius. Gerai J. Truchanovičius rungtyniauja ir aukščiausioje Prancūzijos lygoje, kur jo ekipa užima 3 vietą turnyrinėje lentelėje, o lietuvis vidutiniškai renka po 3,18 įvarčio per rungtynes. Lietuvos rinktinėje šiais metais Jonas Truchanovičius dėl patirtų traumų nerungtyniavo.


Giedrius Morkūnas

_b9f8641Šių metų pavasarį Lietuvos rinktinės vartininkas gavo naudingiausio Islandijos žaidėjo apdovanojimą, o jo atstovaujama „Haukar“ ekipa sugebėjo tapti šalies čempionais. Šį sezoną Islandijos nacionalinėse pirmenybėse „Haukar“ kol kas šiek tiek stringa, tačiau pastaruoju metu pradėjo gerinti savo žaidimą, ir Giedrius Morkūnas yra viena to žaidimo gerėjimo priežasčių. G. Morkūnas žaidė visose 6 Lietuvos rinktinės rungtynėse šį sezoną, o bene labiausiai įsiminė jo pasirodymas lapkričio mėnesį prieš Norvegijos ekipą, kuomet Morkūnas ne tik puikiai darbavosi vartuose, bet sugebėjo ir pats pelnyti vieną įvartį. Tose rungtynėse Lietuvos rinktinės vartininkas buvo pripažintas naudingiausiu susitikimo žaidėju Lietuvos ekipoje.

Žygimantas Micevičius

13244161_1132983900100362_7387370369144203000_oŽygimantą Micevičių galima laikyti Alytaus „Varsos – Stronglaso“ pergalių simboliu. Būtent Žygimanto vedama Alytaus rankinio komanda sugebėjo nutraukti Klaipėdos „Dragūno“ dominavimą Lietuvos rankinio lygoje, o pats Žygimantas su 197 pelnytais įvarčiais tapo rezultatyviausiu lygos rankininku. Šį sezoną Alytaus „Varsa – Stronglasas“ vėl žygiuoja užtikrintai, o jos lyderis jau yra pelnęs 48 įvarčius ir vėl pagal šį rodiklį lyderiauja visoje lygoje.


Valdas Drabavičius

_b9f8515Dar vienas rankininkas, kuris šiuo metu rungtyniauja Lietuvoje ir gina Vilniaus VHC „Šviesa“ garbę. Nors ir praėjusiame sezone Valdas buvo ryškus ekipos lyderis, tačiau į pusfinalį jo vedamai „Šviesos“ komandai patekti nepavyko. Šį sezoną kol kas „Šviesa“ rikiuojasi penktoje turnyrinės lentelės vietoje. Valdas Drabavičius Lietuvos rankinio lygoje jau spėjo pasižymėti 47 kartus, o Lietuvos rinktinei atstovavo lapkritį vykusiose rungtynėse su Prancūzijos bei Norvegijos rinktinėmis. Per abu susitikimus V. Drabavičius iš viso pelnė 7 įvarčius. Būtent Valdas Drabavičius pernai triumfavo analogiškuose geriausio rankininko rinkimuose.

Pristatome pretendentes tapti „Hummel“ 2016 –ųjų metų geriausia šalies rankininke.


Živilė Jurgutytė

15000702_1026869930768952_5825391998652546715_o-copyPo traumos atsigavusi lietuvaitė deda tvirtus žingsnius vienoje stipriausių Europos moterų rankinio lygoje Vokietijoje. Leverkuseno „Bayer“ klube rungtyniaujanti įžaidėja iš Lietuvos šiais metais yra viena pagrindinių „Bayer“ ekipos rankininkių ir jau yra pelniusi 42 įvarčius šiame sezone. Živilė Jurgutytė atstovavo Lietuvos rinktinei atrankoje į 2017 metų Pasaulio čempionatą ir per trejas rungtynes pelnė 11 įvarčių.


Marija Gedroit

14212560_10205948065135713_60538117104615137_nŠiuo metu Lietuvos rinktinės kapitonė rungtyniauja Vengrijoje Kisvardos „Master Good“ klube, kuris šiuo metu lygoje užima dešimtąją poziciją, o Marija yra viena ekipos lyderių. Vengrijoje žaidžianti M. Gedroit šį rudenį buvo paskirta Lietuvos rinktinės kapitone, o Slovakijoje vykusiose pirmenybėse buvo antra pagal rezultatyvumą ir pelnė 12 įvarčių. Geriausias rungtynes Marija Gedroit sužaidė su Graikijos komanda, kuriai sugebėjo įmesti net 8 įvarčius.


Diana Šatkauskaitė

lietuva-vs-rumunija_-18Šį sezoną legionierės karjerą pradėjusi Diana persikėlė rungtyniauti į Islandiją, kur gina „Valur“ klubo garbę. Per gana trumpą laiką Diana sugebėjo įsilieti į komandos sistemą ir yra rezultatyviausia ekipos žaidėja. Praėjusiais metais Garliavos „Cascada“ komandoje rungtyniavusi Diana tapo Lietuvos moterų rankinio lygos vicečempione, o Lietuvos rinktinės marškinėlius Diana Šatkauskaitė šiais metais vilkėjo net 7 kartus ir pelnė 49 įvarčius.


Laima Bernatavičiūtė

show_fotoGarliavos SM „Cascada“ komandoje rungtyniaujanti patyrusi Laima Bernatavičiūtė vis dar varo siaubą visoms savo varžovėms. Šiuo metu Garliavos rankininkės Lietuvos moterų lygoje žygiuoja be pralaimėjimų, o Laima yra viena svarbiausių komandos rankininkių. Lapkričio mėnesį vykusioje Pasaulio čempionato atrankoje Slovakijoje Laima Bernatavičiūtė praleido pirmąsias rungtynes su graikėmis dėl traumos, o kituose dvejuose susitikimuose žaidė vis dar jausdama skausmus, bet ir tai itin svarbiose rungtynėse su slovakėmis nesutrukdė Laimai pelnyti 2 įvarčius.

 
Inesa Verbovik

lietuva-vs-rumunija_-22Lietuvos čempionių klubui atstovaujanti jaunoji Lietuvos rankininkė šiais metais yra viena svarbiausių „ACME Žalgiris“ žaidėjų ir po pirmojo varžybų rato jau buvo pelniusi 61 įvartį ir buvo rezultatyviausia žaidėja čempionių gretose. Rinktinėje Inesa šiais metais nepraleido nė vienerių rungtynių ir per 7 susitikimus pelnė 8 įvarčius, tačiau Slovakijoje vykusioje Pasaulio čempionato atrankoje Inesa įvarčiais nepasižymėjo.


Brigita Ivanauskaitė

brigita-ivanauskaite-pelno-16-a-ivarti-68599898Nors Brigita šiuo metu ir gydosi itin sunkią traumą ir šiame sezone aikštėje nepasirodė, tačiau jos žaidimas metų pradžioje buvo išties solidus. Brigita Ivanauskaitė buvo rezultatyviausia lygos žaidėja, o praėjusiais metais organizuotuose rinkimuose ji tapo geriausia šalies rankininke. Šiais metais Brigita spėjo sužaisti ketverias rungtynes su Lietuvos moterų rinktine ir pelnyti 14 įvarčių. Šiuo metu Brigitai yra vos aštuoniolika metų.

Savo balsą už „Hummel” 2016-ųjų metų geriausius rankininkus atiduokite čia.

Atkreipkite dėmesį, kad balsuoti galima tik vieną kartą. Prabalsavus daugiau nei vieną kartą, įskaitinis balsas bus pirmasis, o šansai laimėti marškinėlius – neišauga.

Čempionato lentelė