Lietuviai svetur. EHF turnyruose lietuvių atstovaujamos ekipos pralaimėjimų nepatyrė

Čempionų lyga

Dar vieną sėkmingą turą turėjo aukščiausioje Europos rankinio lygoje žaidžiantys mūsų šalies atstovai. Antrąją vietą C grupėje sugebėjo išsaugoti Aideno Malašinsko „Motor“ klubas, kuris išvykoje lygiosiomis sužaidė prieš Stambulo „Besiktas“ ekipą (28:28). Vis tik pajėgiausia Ukrainos ekipa šiose rungtynėse buvo labai arti pergalės, kadangi prieš turkus pirmavo praktiškai viso susitikimo metu ir net likus 20 sekundžių iki susitikimo pabaigos turėjo 1 įvarčio pranašumą (27:28), tačiau paskutinė varžovų ataka buvo sėkminga ir abi komandos pasidalino po tašką. Aidenas šiame mače savo ekipoje buvo antras pagal rezultatyvumą ir pelnė 5 įvarčius. Kitas rungtynes lapkričio 4 dieną „Motor“ žais jau namuose su ta pačia „Besiktas“ ekipa.

gerdas ir jonas

Kito lietuvio Jono Truchanovičiaus ekipa Čempionų lygoje ir toliau žygiuoja be kluptelėjimų. Antrą sezoną lietuvio atstovaujamas „Montpellier“ klubas šiame ture išvykoje nugalėjo Lisabonos „Sporting“ klubą (33:29). Jonas sužaidė rezultatyviausias rungtynes šį sezoną stipriausioje Europos lygoje, jo sąskaitoje 6 tikslūs metimai į vartus. Kol kas „Montpellier“ laimėjo visas 5 rungtynes ir yra įsitvirtinusi pirmoje grupės vietoje. Kitas rungtynes prancūzai žais namuose su ta pačia „Sporting“ komanda jau lapkričio 4 dieną.

EHF taurė

Visi klubai, kuriuose žaidžia mūsų šalies rankininkai iškopė į kitą EHF taurės etapą. Opolės „Gwardia“ su Mindaugu Tarcijonu rezultatu 26:21 nugalėjo Lisabonos „Benfica“ ekipą ir to užteko, jog žengtų į kitą taurės etapą. Pirmąsias rungtynes portugalai buvo laimėję 28:24. Šiame mače rankininkas iš Lietuvos įvarčiais nepasižymėjo.

Vyriausiojo trenerio Gintaro Savukyno ir Giedriaus Morkūno Ryhimiakio „Cocks“ išvykoje Bocholto „Achilles“ ekipai buvo pralaimėję rezultatu 35:40, tačiau tai nesutrukdė namie pergalę pasiekti solidesne persvara. Užtikrintai žaidę Suomijos bei Baltijos lygų čempionai pergalę iškovojo 37:25 ir taip pat žengė į kitą varžybų etapą. Anksčiau ten jau vietą buvo užsitikrinęs Vinterturo „Pfadi“ su Arūnu Vaškevičium, o nuo šio etapo prisijungs ir Rolandas Bernatonis su „Fraikin“ klubu.

Prancūzija

Kaip ir Čempionų lygoje, taip ir savo nacionaliniame čempionate „Montpellier“ žygiuoja užtikrintai. Penktajame ture Jono Truchanovičiaus klubas 28:23 išvykoje nugalėjo „Cesson“ rankininkus. Ir šiose rungtynėse J. Truchanovičius buvo itin rezultatyvus, jis kamuolį į vartus pasiuntė 4 kartus. Kol kas per 5 sužaistus turus taškus nebarstė tik „Montpellier“ ir „PSG“ ekipos. Spalio 18 dieną „Montpellier“ savo žiūrovų akivaizdoje priims „St. Raphael“ ekipą.

plėta1Antroje pagal pajėgumą šioje šalies lygoje ir toliau it žuvis vandenyje jaučiasi Skirmantas Plėta. Iš Šveicarijos atvykęs krašte žaidžiantis lietuvaitis penktojo turo rungtynėse pelnė 7 įvarčius, o jo „Caen“ ekipa 31:28 nugalėjo „St. Marcel“ klubą. „Caen“ su 8 taškais šiuo metu yra trečioje lygos vietoje, o kitame mače spalio 20 dieną žais su „Nancy“ klubu. Lietuvis šiame sezone savo naujajai ekipai jau yra pelnęs 18 įvarčių.

Pergalę iškovojo ir Vaidoto Groso „Istres“ ekipa išvykoje 33:26 įveikusi „Billerre“ rankininkus. Patyręs rankininkas iš Lietuvos šiose rungtynėse kamuolį į vartus įmetė 2 kartus. Tai buvo jau penktasis „Istres“ taškas šiame sezone. Spalio 18 dieną „Istres“ namuose žaidžia su „Besancon“ klubu.

Nesėkmingai sezono pradžia klostosi be traumuoto Viliaus Rašimo žaidžiančiai „Limoges“ komandai. Šiame ture rezultatu 24:22 buvo nusileista „Nice“ ekipai. Po šio pralaimėjo „Limoges“ klubas liko su kol kas 2 surinktais taškais. Kitame ture Lietuvos rinktinės vartininko ekipa susitiks su „Billerre“ klubu.

Ispanija

Granojerso „Fraikin“ komanda, prie kurios šį sezoną prisijungė Rolandas Bernatonis, iškovojo 3 pergalę iš eilės. Europiniam startui besiruošiantis „Fraikin“ klubas net 34:25 įveikė „Fertiberia“ rankininkus, o Rolandas Bernatonis prie šios pergalės prisidėjo 2 įvarčiais. Po 6 sužaistų turų lietuvio ekipa turi 8 taškus ir 4 atsilieka nuo lygos lyderių „Barcelonos“ rankininkų.

Vokietija

Gerdo Babarsko „Bietigheim“ ekipa atsigavo po netikėtos skaudžios nesėkmės praėjusiame ture. 9-ojo turo rungtynėse „Bietigheim“ klubas 34:30 nugalėjo „Nordhorn“ rankininkus, o G. Babarskas ir vėl buvo nesustabdomas, jis šiame mače pelnė net 8 įvarčius. Per 9 sužaistus turus „Bietigheim“ klubas jau turi surinkęs 14 taškų. Lygoje kol kas pirmauja „Bergisch“ rankininkai, kurie kol kas laimėjo visas rungtynes ir surinko 18 taškų.

Kitų dviejų lietuvių „Aue“ ekipai sezono pirmoji pusė klostosi anaiptol ne taip sėkmingai. Mindaugo Dumčiaus ir Beno Petreikio klubas išvykoje nusileido būtent sezono lyderiams „Bergisch“ rankininkams rezultatu 31:27. B. Petreikis nerungtyniavo dėl patirtos traumos, o M. Dumčiui įvarčių pelnyti nepavyko. Kol kas „Aue“ rankininkai turi savo sąskaitoje 4  taškus.

Kiti nacionaliniai čempionatai

Stipriausioje Austrijos lygoje triuškinamą nesėkmę prieš vienus iš lyderių patyrė „Bregenz“ su Povilu Babarsku, kurie 32:22 turėjo pripažinti Hardo „Alplos“ pranašumą. P. Babarskas šiame mače pasižymėjo 1 įvarčiu.  Per 8 turus lietuvio ekipa turi 8 taškus.  Kur kas užtikrinčiau žaidžia Vienos „Fivers“ su V. Žiūra. Šiame ture jie 32:27 nepasigailėjo „Linz“ ekipos, o Vytautas pelnė 4 įvarčius. „Fivers“ šiuo metu pirmauja lygoje ir turi surinkęs 14 taškų.

Antrojoje Austrijos lygoje ir vėl rezultatyviai žaidė Augustas Strazdas, o jo Voslau ekipa 27:25 nugalėjo „Kranten“ ekipą. Augustas pelnė trečdalį visų ekipos įvarčių (9) ir taip prisidėjo prie dar vienos savo komandos pergalės.

Bene lygoje žaidžianti Zvartermėrio „Hurry up“ su Vaidu Trainavičium ir Laurynu Petrušiu 23:25 nusileido Paningeno „Bevo“ ekipai. V. Trainavičius pelnė 5 įvarčius, o Laurynas Petrušis pasižymėjo 1 tiksliu metimu.  „Hurry up“ per 6 turus turi surinkusi keturis taškus.

Moterų pasirodymai

Stipriausioje Vokietijos lygoje nesėkmę patyrė Marijos Gedroit ir Živilės Jurgutytės Leverkuzeno „Bayer“ klubas, kuris 27:20 (13:8) pralaimėjo SV „Buxtehuder“ ekipai. Šiame mače M. Gedroit pelnė 3 įvarčius, Živilė Jurgutytė pridėjo 1. Šiuo metu 6 lygos vietoje esantis „Bayer“ kitame ture žais su „Rodertal“ ekipa, kurioje taipogi žaidžia dvi lietuvaitės.

Eglės Alešiūnaitės ir Jurgitos Markevičiūtės „Rodertal“ kol kas pergalėmis pasigirti negali ir šiame ture 27:32 pralaimėjo Dortmundo „Borussia“ merginoms. Markevičiūtė pelnė 1 įvartį, o Alešiūnaitei pasižymėti įvarčiais nepavyko.

DSCF0422Nors Brigita Ivanauskaitė įvarčių Norvegijoje ir nepelnė, tačiau jos „Fredrikstad“ klubas iškovojo dar vieną pergalę. 6-ojo turo rungtynėse Lietuvos rinktinės rankininkės ekipa 26:24 įveikė „Molde“ merginas. Po šios pergalės „Fredrikstad“ su 10 taškų dalinasi 1-2 vietas su „Storhamar“ ekipa.

Tuo tarpu Roberta Ivanauskaitė Danijoje dar nerungtyniauja dėl per Lietuvos rinktinės rungtynes Vokietijoje patirtos traumos.  Be jos Danijoje žaidusi „Fredericia“ komanda 18:19 pralaimėjo „Ringsted“ merginoms. Per penkis turus naujoji Robertos komanda turi iškovojusi vieną pergalę.

 

Čempionato lentelė