“Vivus.lt” rankinio lygoje laukia lyderių kova

Aštuntajame Vivus.lt vyrų rankinio lygos ture susitiks dvi ekipos, kurios šiemet dar neprarado taškų. Tai bus didžiausia turo intriga. Tačiau ir kitose aikštėse laukia intriguojanti kova. Šiame ture ilsėsis Alytaus „Varsa-Stronglasas“.

Gruodžio 6 d.

Klaipėdos „Dragūnas“ – Kauno „Granitas-Karys“

Neptūnas 19:00

Klaipėdos dragūnas

Be jokios abejonės tai laukiamiausios pirmojo rato rungtynės. Etatiniai šalies čempionai namuose sieks pratęsti pergalių seriją ir įveikti dar taškų nepraradusį Kauno klubą. Užtikrintai sezoną pradėję kauniečiai bus itin motyvuoti po ilgokos pertraukos įveikti Klaipėdos rankininkus. Vis tik šiai minutei geresnes galimybes turi būsimų rungtynių šeimininkai. Mūšiai Europos taurėje su Makedonijos klubu parodė, kad kauniečiams sutikus stipresnį varžovą, kyla itin didelių problemų įvairiuose žaidimo aspektuose. „Dragūnas“ tikrai bandys tuo pasinaudoti. Pergalė kauniečiams būtų itin naudinga psichologiškai ir leistų patikėti savo jėgomis laukiamame ilgame kare dėl Lietuvos rankinio lygos aukso. Vis tik „Dragūnas“ šiai minutei atrodo įtikinamiau, žaidžia protingesnį rankinį bei turi čempionų mentalitetą. Kauniečiai tuo pasigirti negali.

Prognozė: 60:10:30

KTU – Vilniaus VHC „Šviesa“

Garliavos SC 19:30                                           

ktu linksmaDvi itin greitą rankinį mėgstančios ekipos surems savo ginklus Kaune. Galima prognozuoti, kad tai turėtų būti žiūrovams patraukliausios rungtynės su daug greitų atakų ir įvarčių. Vis tik abi ekipos žinodamos kaip reikia greitai pulti, žino ir kokius priešnuodžius reikia naudoti siekiant to išvengti. Vilniečiai labiau patyrę, turi individualiai stipresnių žaidėjų ir pelnytai turi būti laikomi šios dvikovos favoritai. KTU vis dar pratinasi prie aukščiausios lygos rankinio ir dvikovose su stipriomis ekipomis tai aiškiai matoma. Ten patirta įvairiausių pralaimėjimų – nuo sutriuškinimų, iki nesėkmingų rungtynių pabaigų ir pralaimėjimų vienu ar keliais įvarčiais. Vilniaus ekipa šiuo metu dar nėra įgavusi optimalios sportinės formos ir nedemonstruoja gero rankinio, tačiau šiuo metu KTU dar nepribrendo tokioms pergalėms.

Prognozė: 25:10:65

Gruodžio 9 d.

Utenos HC „Utena“ – Vilniaus HC „Vilnius“

Daugiafunkcinis SP.K. 13:00

hc vilnius vilniusŠiemet Utenos ekipa jau ne kartą nustebindavo savo varžovus ir sėkmingai kaudavosi su nominaliai stipresnėmis ekipomis. Nors taškų ten iškovota nebuvo, nuobodžiauti varžovams jie dažniausiai neleisdavo. Mūšyje su Vilniaus ekipa galime laukti dar vieno Utenos klubo „kabinimosi“ į rungtynes ir bandymo atimti taškų iš varžovų. Vilniaus ekipa, nors ir yra nominaliai stipresnė, turėtų tinkamai nusiteikti varžyboms. Turima patirtis ir keli individualiai stiprūs žaidėjai bus raktas į pergalę. Net ir esant apylygiam rezultatui, jie truktels ekipa tinkama linkme.

Prognozė: 20:10:70

Varėnos „Ūla“ – Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“

Ažuolo G. 13:00     

dubysa gubernija utenaŽvelgiant į turnyrinę lentelę, šiauliečiai pagrįstai atvažiuoja pergalės. Vis tik lengva neturėtų būti. Varėnos ekipa šiemet namuose „pasikandžiojo“ rungtyniaudama su gerokai stipresnėmis ekipomis, tad Šiaulių klubas jų neturėtų ypatingai gąsdinti. Namų sienos ir savaitgalį susirinksiantys sirgaliai turėtų pakankamai motyvuoti „Ūlos“ ekipą. Vis tik favoritai yra šiauliečiai, kurie pralaimėjimo atveju galės kaltinti tik patys save. Be jokios abejonės, pagrindinė jų užduotis – sustabdyti greitąjį Varėnos klubo  puolimą ir jų lyderį D. Eidukonį. Jei šios užduotis bus įgyvendintos, pergalė bus ranka pasiekiama.

Prognozė: 30:10:60

Čempionato lentelė