“Vivus.lt” rankinio lygoje bandymai įkąsti favoritams

Dvyliktasis Lietuvos Vivus.lt vyrų rankinio lygos turas turėtų būti ramus favoritais laikomoms ekipoms. Laukia kovos su nominaliai gerokai silpnesnėmis ekipomis. Šiame ture ilsisi Vilniaus „Šviesa“.

Vasario 10 d.

Varėnos „Ūla“ – Klaipėdos „Dragūnas“

Ąžuolo G. 13:00 val.

dragūno atakaPastaruoju metu Klaipėdos ekipą užpuolė traumų epidemija ir lengvos rungtynės yra tai, ko jiems dabar labiausiai reikia. Būtent tokia nusimato išvyka į Varėną. Nors kelionė laukia ilga, vargu ar tai išmuš iš vėžių būsimų rungtynių svečius. Drąsiai galima prognozuoti, kad nuo pirmųjų minučių klaipėdiečiai turės užduotį susikrauti saugią persvarą, o tuomet laukia didelė komandos žaidėjų rotacija. Savojo šanso turėtų sulaukti visi sveiki ekipos žaidėjai. Pirmoji tarpusavio dvikova, kurią uostamiesčio ekipa laimėjo 47:22 parodo tikrą ekipų lygio skirtumą ir laukia užtikrinta svečių pergalė. Namų sienos turėtų padėti Varėnos ekipai priešintis tituluotiems varžovams, tačiau tikrai ne iki rungtynių pabaigos. Šiose rungtynėse kyla klausimas ne kas, o kiek įvarčių laimės „Dragūnas“.

Prognozė: 5-5-90

Utenos HC „Utena“ – “KTU” 

Daugiafunkcinis SP.K.  13:00 val.

Pirmąją tarpusavio dvikovą 47:22 užtikrintai laimėję “KTU” rankininkai sieks dar vienos pergalės, kurias šiemet rinkti sekasi kiek sunkiau nei buvo tikėtasi. Vis tik antrasis lygos ratas yra tas etapas, kuriame ekipa gali kautis dėl vietos geriausiųjų penketuke. Neabejojame, kad tokie tikslai ir bus keliami. Įveikti Utenos ekipą, net ir išvykoje, bus vienas lengviausių jų uždavinių. Tiesa, reikia įvertinti, kad ekipa vis dar demonstruoja banguojantį žaidimą. Tai šansas Utenos komandai. Jei kauniečiai atvažiuos perdegę ar nenusiteikę kovai, tuomet galima ir nukentėti. Visais kitais atvejais KTU turi iškovoti pergalę ir išlikti kovoje dėl penktosios pozicijos reguliariajame sezone.

Prognozė: 10-10-80

Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ – Alytaus „Varsa-Stronglasas“

Šiaulių sporto rūmai 14:00 

siauliai virbauskasTai turėtų būti įdomiausios turo rungtynės. Jau pirmojoje dvikovoje šiauliečiai patampė nervus varžovams ir nusileido 26:22. Kaip parodė toliau besivystęs sezonas, šiauliečiai neatsitiktinai nuolatos sėkmingai sužaidžia su lygos lyderiais. Dar viena ekipa, kuri kaunasi dėl penktosios pozicijos, padarys viską, kad savaitgalį pavyktų iškovoti taškų. Pastaruoju metu alytiškiai yra pažeidžiami ir tai juntama. Trūksta to užtikrintumo, kuris dominuodavo aikštėje ankstesniais sezonais. Iš kitos pusės – vyksta ekipos atjauninimo procesas, tad natūralu, kad žaidimas banguoja. Idealus variantas Alytaus ekipai – įtempta kova ir pergalė, kurios metu jaunimas ir toliau galės semtis neįkainojamos patirties. Būtent tokią baigtį ir prognozuojame, nors šiauliečių iškovoti taškai nebūtų didelė staigmena.

Prognozė: 35-10-55

Kauno „Granitas-Karys“ – Vilniaus HC „Vilnius“

Kauno sporto halė 17:00 val.

granitas klaipėdojTvirti lygos lyderiai iš Kauno namuose priima HC „Vilniaus“ ekipą. Tradiciškai pavojinga Vilniaus ekipa sieks pirmą kartą šiame sezone priversti kauniečius prarasti taškus. Vis tik įsibėgėjęs kauniečių žaidimas didelių vilčių varžovams suteikti neturėtų. Pastaruoju metu žaidimo kreivė kyla tik aukštyn ir realu, kad kauniečiai gali pabaigti sezoną pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Vilniečiai patenka į tą grupę ekipų, kurios kaunasi dėl penktosios pozicijos. Panašu, kad planus pagerinti savo situaciją, bent jau šiame ture, teks atidėti į šalį. Varžovų ekipa per daug įsibėgėjusi ir tiesiog per daug gera, kad pavyktų jai mesti iššūkį. Jei kauniečiams bus juoda diena, o vilniečiams viskas seksis puikiai, tuomet galima tikėtis netikėtumų. Kauno ekipa turi keleto skaudžių pralaimėjimų būnant favoritais vilniečiams patirties, tad nusiteikimas bus maksimalus, o tai turėtų garantuoti apylengvę pergalę.

Prognozė: 75-10-15

Čempionato lentelė