Startuoja antrasis reguliaraus sezono ratas

Dešimtasis Vivus.lt vyrų rankinio lygos turas simbolizuos reguliaraus sezono pusiaukelę. Vienos ekipos sieks išlaikyti sezono pirmojoje pusėje užimtas pozicijas, kitos – norės jas pagerinti. Šiame ture ilsėsis Klaipėdos „Dragūnas“.

Ekipos galės prisiminti pirmojo rato kovas, kuomet tarpusavyje šiame sezone teko susitikti pirmą kartą. Šį kartą rungtynės keliasi į tuomet svečiuose žaidusių ekipų arenas. Taip pat bus galima prisiminti žaidimo ritmą po ilgokos metų sandūros pertraukos. Savaitės viduryje vyksiančios rungtynės, panašu, kels mažiau intrigos, tuo metu savaitgalį laukia bekompromisė kova.

Sausio 17 d.

Kauno „Granitas-Karys“ – Utenos HC „Utena“

Kauno sporto halė, 19:00  

granitas klaipėdojPirmojoje tarpusavio dvikovoje kauniečiai laimėjo 41:21 ir pradėjo savo reguliaraus sezono kovas, kuriose pasiektas rezultatas džiugina. Kol kas nepatirtas nei vienas pralaimėjimas. Tai mums aiškiai nurodo, kas bus šių rungtynių favoritas. Sunku ir įsivaizduoti scenarijų, pagal kurį Utenos ekipą galėtų išplėšti bent tašką. Galima tikėtis, kad po ilgokos pertraukos ant parketo žengsiančios ekipos gali daryti kiek daugiau klaidų nei įprastai. Vis tik Kauno ekipa jau nuo pirmųjų minučių turėtų susikrauti saugią persvarą ir leisti rungtynes pabaigti mažiau rungtyniaujantiems ekipos žaidėjams.

Prognozė: 90-5-5

Vilniaus VHC „Šviesa“ – Varėnos „Ūla“

LEU 18:30 val.

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse vos sveiką kailį išnešę vilniečiai tų pačiųvilniaus sviesa klaidų daryti nebeturėtų. Rungtynės vyks namų arenoje, o būsimi varžovai pertraukos metu prarado vieną iš ekipos lyderių ir labiausiai patyrusių žaidėjų Š. Krisiulevičių. Šią netektį kompensuoti bus labai sunku. Nors vilniečiai šiame sezone vis dar yra ieškojimų kelyje ir neatrado savojo žaidimo, bus įdomu pamatyti, ką jie nuveikė pertraukos metu. Užduočių, siekiant žaisti gerą žaidimą sezono pabaigoje, yra tikrai nemažai ir jos turėjo būti atidirbinėjamos treniruotėse. Būsimų rungtynių šeimininkai yra aiškūs favoritai, tačiau labiau domina ar pagerėjo jų žaidimas, kuris įneštų intrigos kovoje dėl pirmųjų pozicijų.

Prognozė: 90:5:5

Sausio 20 d. 

Alytaus „Varsa-Stronglasas“ – KTU 

Sporto salė, Birutės g. 5, 14:00

ktu siauliaiDebiutuodami, jau pirmosiose lygos rungtynėse KTU rankininkai gerokai patampė nervus Alytaus ekipai ir pralaimėjo tik paskutinėmis minutėmis – 32:29. Tačiau šansas iškovoti pergalę buvo. Alytiškai taip pat kartą buvo įveikti taurės rungtynėse, tad potencialo kautis bus. Dvi, visiškai skirtingą rankinį demonstruojančios ekipos šį kartą susigrums Alytuje ir tai bus „Varsos-Stronglaso“ privalumas. Vis tik nugalėtoją lems ne namų sienos, o vyrausiantis žaidimo braižas. Savo dalį įtakos darys ir žaidimo ritmo pajutimas po pertraukos. Čia taip pat galima įžvelgti gerokai daugiai patirties turinčių dzūkų pranašumą. Noro kautis ir laimėti tikrai netruks abiems ekipoms, vis tik atrodo, kad pergalė turėtų likti Alytuje. I. Grigo išvykimas į Šveicarijos klubą yra didžiulis nuostolis KTU ekipai ir dar viena priežastis, kodėl pergalę turėtų švęsti alytiškiai.

Prognozė: 80:10:10

Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ – Vilniaus HC „Vilnius“ 

HC Vilnius, 14:00

hcvNors pirmąsias tarpusavio rungtynes užtikrintai laimėjo HC „Vilnius“, apsigauti nereikėtų . Po to mūšio rugsėjo mėnesį nutekėjo daug vandens, o šiauliečiai gerokai pagerino savo žaidimą ir pridarė problemų ne vienai lygos ekipai. Įvertinus tai, kad jie žais namuose, galime laukti atkaklaus mūšio ir tokio didelio skirtumo, kuris buvo pirmajame susitikime, nebus. Turnyrinės lentelės kaimynų mūšyje dalintis prognozėmis sunkiausia. Vilniečiai yra patyrusi ekipa, kurios branduolys kartu rungtyniauja jau ne pirmus metus. Tačiau šiauliečiai gali atsakyti savo kovingumu ir entuziazmu, kurie labai gerai dera su jaunaisiais talentais, pastaruosiuose turuose žaidusiais užtikrintai. Nugalėtoją gali lemti smulkmenos. Taip pat neatmeskime ir lygiųjų varianto.

Prognozė: 45-10:45

Čempionato lentelė